Dr.FATİH KALKINÇ' TAN BAŞARININ ANAHTARLARI

Okul Evde Başlar” ve ”Başarıyı Yaşa” kitaplarının yazarı Uzman Psikolojik Danışmanı Dr. Fatih Kalkınç, Okulumuzda 12.sınıf öğrencilerimize başarıya giden yolda motivasyon  konulu konferans verdi. okulumuz konferans salonunda gerçekleşen semineri öğrencilerimiz ilgiyle ve dikkatle izledi. Samimi ve eğlenceli bir ortamda gerçekleşen seminer öğrencilerimizin de aktif katılımıyla uygulamalı bir şekilde gerçekleşti.

Uzman Psikolojik Danışmanı Dr. Fatih Kalkınç Seminerde YGS sınavına girecek öğrencilerimize başarılarını artıracak ilginç önerilerde bulundu. Uyku düzenlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Fatih Kalkınç,  öğrencilerin akşam erken yatıp erken kalkmaları ve   ortalama 5-7 saat arasında uyumaları gerektiğini söyledi.

Fatih Kalkınç Öğrencilerimize cep telefonlarının kullanılması konusunda da uyarılarda bulundu. Mümkünse cep telefonlarının hiç kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Dr. Kalkınç,” Yapılan ilmi araştırmalarda cep telefonu çocuklarımızın yüzde 30 performanslarını düşürüyor. 18 yaşına kadar cep telefonlarının kullanılmaması gerekir" dedi.

Ders çalışırken müzik dinlemeninde sakıncalı olduğunu vurgulayan Kalkınç çok kısık sesle klasik müziğin dinlenebileceiğini ifade etti.

Kahvaltı yapmanında başarıyı artırmada çok önemli etken olduğunu vurgulayan Kalkınç, Kahvaltı yapmak öğrenme ve dikkati toplmada etken olduğunu ve  verimliliği artıracağını ifade etti.

Dr Fatih Kalkınç ayrıca öğrencilere kinezoloji biliminide  “kas ve eklem hareketlerini izleyen bilim"kısaca anlatarak öğrenciler üzerinde uygulamalarınıda yaparak konferansa olan ilgiyi artırdı.

Özel Merve Güventaş Anadolu ve Fen Lisesi olarak Fatih kalkınç beye teşekkür ediyoruz.

KONFERANS FOTOGRAFLARI

XX"="">XX">

COĞRAFYA HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Okulumuzda coğrafya haftası etkinlikleri düzenlendi. Etkinlik kapsamında Soma Kazası ile ilgili bir pano dikkat çekti. Ayrıca yap-boz yarışması düzenlendi.

ATIK SU TESİSLERİNİ ZİYARET

Merve Güventaş Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan bir grub , Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

GÜVENTAŞ’TA KUTLU DOĞUM COŞKUSU

Coğrafya Performans Ödev Sergisi